Τηλεφωνικές παραγγελίες: 2295152005 – 2114118511
Δωρεάν μεταφορικά για αγορές από 50€ και άνω

bestprice.gr

Ψηφίστηκαν τα επίμαχα άρθρα για τα μηδενικά υγρά αναπλήρωσης

Vape News


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε ΠΡΙΝ την ψήφιση στην Ολομέλεια το αίτημα της επείγουσας διαδικασίας που είχε ζητήσει το Υπουργείο Υγείας για τους τεχνικούς κανόνες στο άτμισμα (άρθρο 96), αλλά το Υπουργείο Υγείας, διαβεβαιώνοντας ότι έχει δώσει 6 μήνες για την ισχύ του νόμου, ψήφισε το νόμο δίδοντας μεταβατική περίοδο 6 μηνών σε μέρος των ρυθμίσεων και ισχύ από την ημέρα δημοσίευσης (9/3/2019).

Με το νόμο 4600 (ΦΕΚ Β43- 9/3/2019) θεσπίζεται:

Α) Ειδική προειδοποίηση στα ΜΗ νικοτινούχα υγρά αναπλήρωσης «Το προϊόν ενδέχεται να είναι βλαπτικό για την υγεία», που δεν υπάρχει πουθενά σε άλλο κράτος.

Β) Σήμανση στις ατμιστικές συσκευές χωρίς υγρό (άρα και χωρίς νικοτίνη) «Το προϊόν περιέχει νικοτίνη η οποία είναι εξαιρετικά εθιστική ουσία», με αποτέλεσμα τη βέβαιη εξαπάτηση και παραπληροφόρηση του καταναλωτή διά νόμου.

Γ) Εσωτερικό φυλλάδιο στα ΜΗ νικοτινούχα υγρά αναπλήρωσης, που θα αναφέρει τους κινδύνους εθισμού (παρότι ΔΕΝ περιέχεται νικοτίνη) και την τοξικότητα (παρότι με απουσία νικοτίνης κανένα υγρό δεν ταξινομείται τοξικό σύμφωνα με τη Χημική Νομοθεσία).

Δ) Απαγόρευση πώλησης αρωμάτων και γλυκερίνης σε καταναλωτές, εφόσον η σκοπούμενη χρήση είναι η ιδιοκατασκευή υγρών αναπλήρωσης, παρότι το κάθε κατάστημα δεν ανακρίνει τους πελάτες του και σε όλη την Ευρώπη δεν υπάρχει πουθενά τέτοια απαγόρευση. Επιπλέον, απαγορεύεται σε eshops του εξωτερικού να πωλούν προς τους Έλληνες καταναλωτές, απαγόρευση ανεφάρμοστη, καθώς οι Ευρωπαίοι δε δεσμεύονται από την Εθνική τους νομοθεσία (δεν είναι Ευρωπαϊκή οδηγία αλλά ελληνική «πατέντα»).

Είναι δεδομένο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΕΠΑ (Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Προϊόντων Ατμίσματος) κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, πως θα υπάρξουν νομικές διαδικασίες, σε Ελλάδα και Ευρώπη, με σκοπό να επαναφέρουν αργά ή γρήγορα την ομαλότητα στην ατμιστική αγορά, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκές προδιαγραφές και κανόνες. Τώρα αρχίζει ο αγώνας.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2019 Vintagevape.gr                                                                                                                                                                                                       created by VIProjects